fiton.ro este certificat Trusted.ro

Magazinul nostru de cadouri online FITON.RO a aderat la standardele Trusted.ro si a primit certificarea TRUSTED incepand cu luna martie 2015. 

Standardele TRUSTED

Aici poti analiza mai in detaliu toate standardele TRUSTED.RO - CLICK AICI PENTRU DETALII

Ce inseamna atestarea TRUSTED?

Dacă vezi logo-ul TRUSTED pe un site, înseamnă că acesta întrunește următorul set de reguli:

  • afișează informațiile de contact (denumirea firmei care deține site-ul, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, Codul de Identificare Fiscală, Capitalul Social, Adresa poștală completă a sediului social și a punctelor de lucru – unde este cazul, numere de telefon si adrese de e-mail la care reprezentanții magazinului pot fi contactați, programul de lucru cu publicul). Este important ca tu să ai acces la toate aceste informații pentru a ști cum poți contacta reprezentanții magazinului online de unde vrei să cumperi, cui să te adresezi dacă ai probleme, nelămuriri sau întrebări.
  • oferă detalii despre procesul de cumpărare (care sunt termenii și condițiile de derulare a tranzacției, cum poți plăti, cine procesează plata online dacă alegi să plătești prin card, care sunt modalitățile de livrare a produselor, care sunt condițiile de garanție și service și orice alte informații sau condiții suplimentare referitoare la procesul de cumpărare). Solicităm toate aceste informații magazinelor, astfel încât să fie transparente în relațiile comerciale, iar tu să știi clar de dinainte să cumperi, cum se va derula tranzacția în sine.
  • funcționează fără probleme când cumperi online (vrem să ai parte de un proces de comandă comod și să nu te enervezi cu tot felul de erori atunci când achiziționezi un produs)
  • respectă legislația în vigoare (trebuie să știi că, potrivit legii, ai dreptul să returnezi produsul cumpărat* în 10 zile de la achiziție fără să invoci niciun motiv de retur și să îți primești banii înapoi, dar va trebui să suporți cheltuielile de transport – *există și excepții de la regulă, nu orice produs poate fi returnat. Obligația legală este valabilă doar pentru consumatori/persoane fizice).
  • De asemenea, site-ul pe care te afli declară că respectă drepturile de autor, că nu face spam, că protejează datele personale ale clienților și, nu în ultimul rând, afișează un link către ANPC, conform legii.
  • oferă coordonatele de contact ale unei persoane care se ocupă de rezolvarea problemelor clienților nemulțumiți (este bine să știi de la bun început, că dacă se întâmplă să ai dificultăți în relația cu magazinul, ai la dispoziție coordonatele unui reprezentant al magazinului cu care să încerci soluționarea amiabilă a problemelor).
  • newsletterele trimise de magazin conțin datele de identificare ale expeditorului și o procedură de desubscriere validă (dacă, te hotărăști să nu mai primești newslttere de la un magazin, e important să te poți dezabona și, astfel, să îți fie respectată opțiunea)
  • site-ul pe care te afli nu a apărut, din senin, ieri. Fiecare site pe care găsești simbolul TRUSTED are minim 6 luni de existență pe piață în așa fel încât să probeze intențiile serioase pe care le are.

Pe scurt, este important să știi că magazinele online atestate TRUSTED respectă legislația în vigoare și bunele practici în comerțul electronic, în așa fel încât să asigure o experiență de cumpărare cât mai plăcută. Dacă vei identifica nerespectarea criteriilor de acordare a mărcii TRUSTED pe fiton.ro, te rugăm să contactezi magazinul, iar daca acesta nu rezolva problema te rugăm să scrii la probleme at trusted dot ro si vom analiza în cel mai scurt timp situația.

*Nota: Acest text a fost preluat de pe site-ul TRUSTED.RO